Raamdecoratie: stijlvolle sfeermakers en extra isolatie

warmteverlies wordt verminderd. Naast buitenzonwering biedt ook raamdecoratie een uitstekende manier om je woning in de wintermaanden te isoleren. Rolgordijnen, plissé/duetten. gordijnen of jaloezieën kunnen dienen als een extra thermische laag.

1. Reflecteert zonlicht; door het ‘schitterende effect van de gemetalliseerde laag, wordt het zonlicht spectrum weerkaatst. Dit zorgt ervoor dat de binnenruimte minder snel wordt opgewarmd door de ruimte minder snel afkoelt door de buitentemperatuur. De maatstaf hiervoor is de G-waarde. Dit is de factor (of het percentage) zonne-energie die door het glas en raambekleding dringr en waardoor de temperatuur binnen een ruimte of gebouw stijgt. Hoe lager de G-waarde hoe beter het thermisch comfort te beheersen is. Dit is de belangrijkste waarde voor gordijnen met een metallic coating. De G-waarde van de Cairo FR en Casablanca FR (Cairo en Casablanca zijn stoffen van Holland Haag met een Sunblock) is respectievelijk 41% en 44%. Dat houdt in dat 59%  bij de Cairo FR en 46% bij de Casablanca FR van de zonne-energie wordt tegengehouden.

2. Thermische isolatie is een eigenschap van materialen en constructoes om de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal of de constructies tot een minimum te reduceren

3. Zonlicht reductie; gemetalliseerde gordijnen filteren het felle zonlicht waardoor het comfortabel wordt om op een scherm te kijken/werken. Dit wordt uitgedrukt in LT-waarde (Licht Transmissie waarde) dit is de hoeveelheid licht wat doorgelaten wordt door het glas en de raambekleding in een percentage van de totale lichthoeveelheid. Dit wordt zichtbaar licht genoemd. Een andere factor hiervoor is de UV-transmissie; Ultraviolette Transmissie, de mate van hoeveelheid ultravioletlicht wat doorgelaten wordt. Ultraviolet licht kan niet met het blote oog worden waargenomen, het is licht met een korte golflengte. Hoe lager de waarde is, hoe beter het is.

4. Bevorderd Privacy; door deze gordijnen met de metallic coating wordt de inkijk van buiten naar binnen bemoeilijkt, doordat het licht reflecteert.

5. Energie besparend; door de coating is het binnenklimaat beter te beheersen, dit houdt in, minder bijstoken in de winter en minder afkoelen in de zomer, wat energie bespaard.

6. Geluidsabsoberend; zachte tactiele materialen zorgen voor een betere akoestiek. Ze dempen het geluid in de ruimte, hoe meer ‘gewicht’ je toevoegt in de ruimte aan zachte materialen hoe beter de geluidsabsorptie. De metaalcoating voegt gewicht toe en helpt daarom bij aan geluidsabsorptie.

G-waarde: Hoe lager, hoe beter (%zonne-energie die doorgelaten wordt)
UV-Transmissie: Hoe lager, hoe beter (% doorgelaten UV)