Welke soorten PVC zijn er?

Bij PVC vloeren kun je onderscheidt maken tussen zelfklevend PVC en click PVC. Het verschil zit hem voornamelijk in de verwerking van de vloeren. Voordat u een zelfklevende PVC vloer laat leggen, is het belangrijk dat er geen oneffenheden in de ondergrond aanwezig zijn. De ondergrond moet uiterst vlak zijn. Indien dit niet het geval is, kun je de ondergrond laten egaliseren door onze vakmannen. Door het verlijmen van uw PVC vloer haalt u tevens het hoogst haalbare rendement uit uw vloerverwarming. Zelfklevend PVC wordt namelijk uiterst strak gelegd en bestaat uit dun materiaal, wat dus werkt als een voordeel. Deze type vloeren worden zonder ondervloer gelegd. Bij zelfklevend PVC kun je ervoor kiezen om de vloer af te werken met fraaie MDF plinten.

Click PVC is vergelijkbaar met een laminaatvloer, alleen met de voordelen van PVC. Hier wordt gebruik gemaakt van een klikverbinding, waardoor deze vloer sneller te verwerken is. De meeste click PVC vloeren zijn al voorzien van een ondervloer, waardoor de vloer een egaliserende werking heeft. Een bijkomend voordeel daarvan is dat hij goed geluiddempend is en daarmee uiterst geschikt voor appartementen. Click PVC is goed te leggen over bestaande vloeren en is makkelijk te verhuizen, doordat de vloer eenvoudig te demonteren is. Een voorbeeld hiervan zijn de Layred vloeren van Moduleo. Voor meer advies kun je altijd langskomen in de winkel!

De juiste PVC vloer kiezen

Bij het kiezen van een PVC vloer is het belangrijk om te kijken waar de vloer komt te liggen en wat het gebruik zal zijn. Een vloer voor een zolder of slaapkamer vraagt een andere kwaliteit dan een vloer in de woonkamer. Voor een winkel of praktijk gebruik je voornamelijk de hoogste kwaliteit vloeren. Deze zijn onder te verdelen in de volgende slijtlagen: 0.33 mm slaapkamer kwaliteit/ licht woongebruik, 0.55 mm woonkamer kwaliteit voor zwaar gebruik en 0.70 mm voor zeer intensief en projectmatig gebruik.

PVC in combinatie met vloerverwarming

Over het algemeen is PVC uitstekend te combineren met vloerverwarming. Houd daarbij rekening met het type vloer. Wanneer de vloer direct over de basisvloer wordt gelegd, zal de vloerverwarming perfect werken. Dit komt doordat de afstand tussen vloer en verwarming minimaal is. Bij gebruik van een folie of onderplaten zit er een extra buffer tussen de verwarming en de vloer, waardoor het rendement van de verwarming minder kan zijn.

Afwerking

Je kunt een PVC vloer mooi en gemakkelijk afwerken met een plint. Daarnaast zijn de plinten ook erg praktisch. Ze beschermen namelijk de uiteinden van je vloer én je muur. De meest voorkomende is de muurplint. Dit is een staande plint die je tegen de muur bevestigd. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en hoogtes. U kunt altijd langskomen in de winkel om de mogelijkheden te bekijken.

Samen maken we er een droomhuis van!

1 E1686655866892

Advies

In de winkel bespreken wij de woonwensen en adviseren wij je. Indien gewenst, maken wij een vrijblijvende inmeetafspraak voor een offerte op maat.

2 E1686655873983

Offerte

Je krijgt een vrijblijvende offerte opgestuurd van ons. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maken wij in samenspraak een planning.

3 E1686655883883

Afspraak

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.