Over tapijt

Tapijt geeft je dat echte ‘thuis’ gevoel, het is zacht aan de voeten en zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling met een tikkeltje luxe. Tevens is het warmte isolerend, wat je energie kan besparen.

Wij hebben een assortiment  bestaande van verschillende merken in schitterende kleuren en in diverse dessins. Zoals hoogpolig als laagpolig tapijt, in kantoren wordt vaak laagpolig tapijt gebruikt, zodat je gemakkelijk met je bureaustoel over de vloer kan ‘rollen’. Tapijt kan je in verschillende maten verkrijgen en is een op maat gemaakt product of je nou kamerbreed wilt, rond of juist organische vormen: er zijn vele mogelijkheden.

Tapijt op de vloer

Een van de grootste voordelen van tapijt is het comfort. Tapijt voelt lekker zacht en heeft een ‘warme’ uitstraling. Daarnaast werkt het geluiddempend en wordt vaak projectmatig gebruikt.

Er zijn diverse tapijtsoorten, zoals;

- Tapijt van Solution Dyed Nylon is geproduceerd met speciale SDN garens die over unieke eigenschappen beschikken. In tegenstelling tot gangbare tapijtgarens – waarbij alleen de buitenzijde van het garen gekleurd is – zijn SDN-garens door en door geverfd. Hierdoor is het tapijtgaren UV bestendig, kleurecht, chloorbestendig en onderhoudsvriendelijk.

- ECONYL® garen wordt geregenereerd uit afval met als doel het verminderen van de wereldwijde hoeveelheid afval van stortplaatsen en oceanen en dit afval terug in het productieproces te brengen. Dit maakt industriële productie mogelijk met respect voor mens en milieu.

Tapijt gemaakt van 100% ECONYL® garen heeft dezelfde prestaties en mogelijkheden als nieuw hoogwaardig polyamide!

Pre- én post-consumer Nylon 6 afvalmaterialen zoals visnetten, industriële plastics, textiel- en tapijtresten ondergaan een extensief depolymerisatie proces – ontwikkeld door Aquafil – om 100% geregenereerd ECONYL® Nylon 6 te creëren. Hiervan wordt gloednieuw door-en-door geverfd nylongaren met dezelfde mechanische én technische prestaties gecreëerd als standaard Nylon 6 garen.

- Vervolgens zijn er tapijtsoorten die gemaakt worden van 100% Polyamide garen. Dit is een harde en gladde vezel met als eigenschap dat het vuil goed vast houdt, maar vervolgens bij het stofzuigen ook weer afgeeft.

- Tapijtsoorten die van Polyester en Polyprop gemaakt worden zijn van een mindere kwaliteit, wat ook terug te vinden is in de prijs. Deze vezels houden vuil ook vast, echter met het schoonmaken van het tapijt geeft het het vuil niet terug. Met als gevolg boenen en nog lelijkere vlek.

Onze tip

Om zo lang mogelijk plezier te houden van uw mooie tapijt, raden onze stoffeerders aan om een rubber ondertapijt te gebruiken. Dit rubber zorgt ervoor dat de vezels beter terug in vorm komen, het effect hiervan  dat het tapijt langer in goede conditie blijft. Bijkomend voordeel is dat het nog eens extra geluidsisolerende werking heeft en dit is voornamelijk bij trapstoffering met tapijt zeer nuttig.

Onderhoud van tapijt

Tapijt is warm, comfortabel én makkelijk in onderhoud! Een sterk product waar jarenlang onbekommerd op kan worden geleefd. Tapijt vraagt – net als andere soorten vloerbedekking – om regelmatig en het juiste onderhoud. De belangrijkste regels voor tapijtverzorging zijn:

Houd vuil zoveel mogelijk buiten de deur door gebruik te maken van goede roosters, borstel, of schoonloop matten.

Stofzuig uw tapijt of karpet tenminste 2 x per week met een goede stofzuiger. Vloerbedekking laat zich uitstekend reinigen, het direct verwijderen van vlekken heeft de voorkeur en voorkomt extra werk! Reinig vlekken volgens een eenvoudig principe: 90% van alle verse vlekken zijn te verwijderen met water, de rest volgens de James Vlekkenwijzer.

De toepassing van het juiste reinigingsproduct is uitermate belangrijk voor het succes van de reiniging, evenals de methode waarop dit middel wordt ingezet. Wij adviseren het gebruik van genoemde James producten, deze producten zijn op iedere tapijtkwaliteit getest, biologisch afbreekbaar, duurzaam geproduceerd en daarbij A.I.S.E gecertificeerd.

James Producten voor verse en hardnekkige vlekken op uw tapijt of vloerkleed. Volg voor verwijdering van verse, hardnekkige en opgedroogde vlekken op uw tapijt of karpet de instructie op van de James Vlekkenschijven. Om na te gaan welke James producten u kunt toepassen en zijn getest op specifiek uw tapijtkwaliteit, raadpleeg  ‘producten per tapijtkwaliteit’. De James Producten zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel.

  • James interieurreininger is een onderhoudsmiddel voor periodieke reiniging / opfrissen van uw tapijt & vloerkleed
  • James Vlekkenspray verwijdert olie- en vetachtige vlekken op tapijt zoals kauwgom, schoensmeer, vet, verf, lijmresten, etc
  • James Vlekkenwonder is een vlekverwijderaar voor vlekken op waterbasis zoals rode wijn, koffie, thee, fruit en bloed
  • James Starterset voor ‘Eerste Hulp Bij Vlekongelukken’ bij tapijt, karpet en meubelstoffen.

Tapijt op de trap

De meeste tapijten zijn uiterst slijtvast, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor trapbekleding. Met tapijt op de trap zorg je voor veiligheid en betere grip op de treden. Tevens is het tapijt geluiddempend, dus handig voor kinderen die de trap op en neer vliegen. Door gebruik van een rubber ondertapijt verlengt de levensduur en zorgt het voor nog meer geluiddemping.

Het is mogelijk om een dichte trap met stootborden, alsook een open trap rondom met tapijt te stofferen. Wat voor een prachtige look aan een hal kan geven is om een loper op de trap te laten plaatsen. Dit wordt ook van tapijt gemaakt dat wordt gefestonneerd en afgewerkt met mooie bijpassende traproedes.

U bent altijd welkom voor advies en inspiratie in onze winkel.

Onze merken

Samen maken we er een droomhuis van!

1 E1686655866892

Advies

In de winkel bespreken wij de woonwensen en adviseren wij je. Indien gewenst, maken wij een vrijblijvende inmeetafspraak voor een offerte op maat.

2 E1686655873983

Offerte

Je krijgt een vrijblijvende offerte opgestuurd van ons. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maken wij in samenspraak een planning.

3 E1686655883883

Afspraak

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.