Welke soorten laminaat zijn er?

Laminaat is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Waar de een kiest voor een extra brede plank, kiest de ander juist liever voor een tegelmotief. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk.

Landelijk of strak?

Gaat u voor laminaat met een landelijke look, dan kiest u voor laminaat met een V-groef. Door de V-groef krijgt u een suggestie van een echte houten vloer in je kamer. Laminaat zonder V-groef zorgt juist voor een heel strak effect en zorgt als het ware voor één geheel. De meeste vloeren met een V-groef hebben de groef aan de zijkanten, dit is de 2-zijdige groef. U kunt ook kiezen voor laminaat waarbij 4 voegen zichtbaar zijn, waaronder ook de korte zijdes. Dit wordt aangegeven als 4-zijdige groef.

XL plank

Wilt u een rustige en natuurlijke uitstraling in uw interieur, dan kunt u kiezen voor een XL plank. De laminaatvloeren met een brede plank zorgt voor een ruimtelijk effect. Ook oogt de vloer rustiger omdat er minder planken zichtbaar zijn.

Tegelmotief

Wilt u de uitstraling van tegels, maar het gemak van laminaat? Dan is een laminaatvloer met tegelmotief een goede uitkomst. Tegels zijn vaak zwaar en duur in aanschaf en voelen koud aan. Met tegellaminaat heeft u de uitstraling van echte tegel in huis, maar met de voordelen van een laminaatvloer.

Watervast laminaat

Wilt u liever het laminaat doortrekken door het hele interieur, maar twijfelt u of het in de keuken kan? Dat is geen probleem met watervast laminaat. Watervast laminaat heeft een toplaag die voorzien is van een innovatieve en waterbestendige coating die beschermt tegen vocht. Niet alleen de bovenkant, maar ook de zijkanten en de groeven zijn uitgerust met een waterafstotende coating. Hierdoor kan er op geen enkele manier water binnendringen in uw vloer!

Wist u dat watervast laminaat zelfs ook mogelijk is in de badkamer? De laminaatvloeren van onze leverancier Meister beschikken over een AquaSafe-systeem, waardoor die bescherming biedt bij aanhoudende vochtigheid. Hierdoor is de vloer geschikt voor in de badkamer en vormen ze een mooi alternatief voor iemand die niet van badkamertegels houdt! Wij geven u graag advies.

Laminaat leggen, ondervloer en plinten

Ook al is laminaat eenvoudig en snel te plaatsen, toch moet je rekening houden met een aantal zaken. Laminaat wordt zwevend gelegd, dus niet vastgelijmd, maar los op de ondervloer of een geschikte onderlaag gelegd.

Ondervloeren

Bij laminaat is altijd een ondervloer nodig. Het heeft een grote invloed op hoe lang een vloer meegaat. Wij bieden verschillende ondervloeren die perfect zijn afgestemd op de betreffende ondergrond. Wij geven u hier graag advies over. Daarnaast geeft een ondervloer ook extra voordelen, zoals geluidsdemping en een betere isolatie. Voor appartmenten is zelfs een geluiddempende ondervloer verplicht!

Afwerking

Je kunt een laminaatvloer mooi en gemakkelijk afwerken met een plint. Deze zijn vaak verkrijgbaar in dezelfde kleur of dessin. Daarnaast zijn de plinten ook erg praktisch. Ze beschermen namelijk de uiteinden van je vloer én je muur. Er zijn plakplinten en muurplinten. De eerste is een liggende plint, die je op de vloer plakt. De muurplint is een staande plint die je tegen de muur bevestigd. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en hoogtes. U kunt altijd langskomen in de winkel om de mogelijkheden te bekijken.

Samen maken we er een droomhuis van!

1 E1686655866892

Advies

In de winkel bespreken wij de woonwensen en adviseren wij je. Indien gewenst, maken wij een vrijblijvende inmeetafspraak voor een offerte op maat.

2 E1686655873983

Offerte

Je krijgt een vrijblijvende offerte opgestuurd van ons. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maken wij in samenspraak een planning.

3 E1686655883883

Afspraak

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.