Ritzscreens® | 5 redenen

Steeds meer huizen in Nederland worden voorzien van ritzscreens® . Maar waarom kiezen mensen steeds vaker voor deze vorm van zonwering? Wij geven jou vijf redenen waarom ritzscreens® de ideale oplossing kunnen zijn voor jouw woning.

1. Geen schitteringen van de zon

Ritzscreens® zorgen ervoor dat schitteringen van de zon niet jouw woning binnendringen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld televisie aan het kijken bent. Wanneer je de ritzscreens® laat zakken zorgt het zonwerende zoek ervoor dat zonlicht en schitteringen van de zon worden gefilterd.

2. Privacy

Een ander voordeel van ritzscreens® is dat deze meer privacy creëren. Mensen kunnen van buitenaf namelijk niet je woning inkijken, terwijl de ritzscreens® jouw zicht naar buiten niet belemmeren. Vanaf binnen kun je gewoon naar buiten kijken!

3. Je woning blijft koel

Met ritzscreens® eens blijft je woning gedurende de warme dagen koel! Wanneer je de Ritzscreens® laat zakken filteren deze de zonnestralen en warmte, waardoor de temperatuur in jouw huis minder snel oploopt. Dit zorgt uiteraard voor een comfortabele leefomgeving, maar daarnaast is het ook goed voor je portemonnee!

4. Op maat gemaakt

Ritzscreens®worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Er zijn ritzscreens® voor elk soort raamtype. Daarnaast kies jij zelf de kleur die het best aansluit op jouw woning voor het mooiste resultaat.

5. Fluisterstille motor

Ritzscreens® van Verano® worden geleverd met een fluisterstille motor. Jij kiest zelf of je deze met of zonder afstandsbediening wilt bedienen.

Het is ook mogelijk om de ritzscreens aan te schaffen met een Solar motor van iMove of Somfy, wat betekent dat er geen stroom nodig is om het ritzscreen te bedienen. De bediening kan met een afstandsbediening of een wandschakelaar en ben je een techboy of girl, dan kun je het ook met een app bedienen.

Reflectiewaarde

De reflectiewaarde van een screendoek geeft het percentage van de zonnestralen weer dat gereflecteerd wordt. Screendoeken met een lichte kleur hebben doorgaans een hoge reflectiewaarde.

Absorptiewaarde

De absorptiewaarde van een screendoek geeft het percentage van de zonnestralen weer dat geabsorbeerd wordt door het doek. Een deel van de geabsorbeerde warmte wordt ook weer uitgestraald door het doek. Doeken met donkere kleuren hebben vaak een hoge absorptiewaarde. Zonwering met een donker doek werkt dus effectief aan de buitenzijde van je ramen. Wanneer je zonwering met donkere doeken aan de binnenzijde van je ramen plaatst loop je het risico dat deze veel warmte absorberen (en weer uitstralen) binnen in je woning.

Transmissiewaarde

De transmissiewaarde van een screendoek geeft het percentage van de zonnestralen weer dat doorgelaten wordt. Hoe hoger de transmissiewaarde, des te meer licht en warmte uw woning bereiken. Screendoeken met een lage transmissiewaarde zijn daarom het meest effectief in het weren van de zon.

Samen maken we er een droomhuis van!

1 E1686655866892

Advies

In de winkel bespreken wij de woonwensen en adviseren wij je. Indien gewenst, maken wij een vrijblijvende inmeetafspraak voor een offerte op maat.

2 E1686655873983

Offerte

Je krijgt een vrijblijvende offerte opgestuurd van ons. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maken wij in samenspraak een planning.

3 E1686655883883

Afspraak

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.