Over vinyl

Vinylvloeren zijn sterk, duurzaam en eenvoudig in onderhoud. Ze zijn geluiddempend en goed voor de akoestiek en daardoor uitermate geschikt voor projectinrichting. Er zijn veel dessins mogelijk, variërend van hout, tegels tot bijzondere dessins.

Wat is vinyl?

Vinylvloeren, ook wel Novilon vloeren genoemd, zijn duurzame en comfortabele vloeren met een lange levensduur. Het wordt gemaakt van kunststof polyvinylchloride. Het product bestaat uit meerdere lagen. De bovenste harde laag is meestal een slijtvaste, doorzichtige, glimmende of matte laag. Aan de onderzijde bevindt zich een zachte schuimlaag. Hierdoor veert de vloerbedekking enigszins en zorgt het voor geluidsreductie in de ruimte en naar eventueel onderliggende ruimtes. Het kunststof kan bedrukt worden met een ontwerp zoals bijvoorbeeld een houtstructuur, zodat het lijkt op een parketvloer. Andere gebruikte motieven zijn marmer, stenen plavuizen, betonlook of terrazzo.

Voordelen vinyl

Geluiddempend
Voelt warm aan
Weinig onderhoud
Water, kras- en slijtvast
Geschikt voor vloerverwarming
Verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins

Welke soorten vinyl zijn er?

Vinyl wordt meestal geleverd op rol, ook wel ‘in banen’ genoemd. De breedte is 200 of 400 centimeter en de dikte loopt uiteen van 2,4 tot 3,8 millimeter. De meeste vinyl vloeren hebben een zachte schuimlaag aan de onderkant, maar wij hebben ook vloeren met een onderkant van textiel. Die onderlaag heeft een egaliserende werking en is hierdoor ook uitstekend te verwerken op een trap.

Ondervloer voor vinyl

Een goede en mooi gelegde vloer begint bij de ondergrond. Bij vinyl is het uiterst belangrijk dat de ondergrond egaal is. Dit voorkomt oneffenheden in de uiteindelijke vloer. Dat kan met een ondervloer, deze draagt direct bij aan de warmte in huis door de isolerende werking. Tevens zorgt het bij een gehorig huis of een appartementencomplex ervoor dat het geluid gedempt wordt.

Onze merken

Samen maken we er een droomhuis van!

1 E1686655866892

Advies

In de winkel bespreken wij de woonwensen en adviseren wij je. Indien gewenst, maken wij een vrijblijvende inmeetafspraak voor een offerte op maat.

2 E1686655873983

Offerte

Je krijgt een vrijblijvende offerte opgestuurd van ons. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maken wij in samenspraak een planning.

3 E1686655883883

Afspraak

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs.